Elisabeth Maragall

Ex-jugadora d'hoquei i campiona olímpica a Barcelona 1992

Contingut:

Quins factors són claus per què els dos equips assoleixin un bon resultat als Jocs?

Jo vaig competir a uns Jocs Olímpics fa quasi 30 anys, i des de llavors l’hoquei ha evolucionat molt i s’ha convertit en un esport més atractiu, però crec que els factors per a obtenir un bon resultat són semblants. Els aspectes principals a tenir en compte són la motivació, l’ambient d’equip i haver establert uns objectius clars per a tot el grup, i després la preparació física, ja que l’hoquei és una disciplina molt física, amb un joc molt ràpid i canvis constants.

D’altra banda, és essencial una bona adaptació al canvi d’horari, que s’acostumin a la calor, la humitat i el menjar d’allà i també que s’adaptin ràpid al terreny de joc i se sentin còmodes competint.

Quins són els principals obstacles/riscos que han de tenir presents?

Precisament, tota l’adaptació que requereix anar fins al Japó i conviure durant dues setmanes a un ambient que no coneixen els pot passar factura. A això cal sumar-hi que hi hagi una bona organització, on no sigui difícil arribar al camp o no es perdin moltes hores entre els controls i els protocols covid. En l’àmbit del torneig, a l’equip femení li ha tocat l’equip B, format per Austràlia, Argentina, Nova Zelanda, Xina i Japó, l’amfitriona. A priori és un grup força complicat, hi ha els dos campions del món – Argentina i Austràlia – i aquest darrer és triple campió olímpic.

L’equip masculí és del Grup A, amb Austràlia, Argentina, Índia, Nova Zelanda i Japó, i la situació és molt similar a la del femení, amb grans seleccions com a rivals, així que els dos equips facin bons partits en les primeres fases de la competició

Quines aspiracions reals tenen els regatistes als Jocs?

Els Jocs Olímpics són una competició única i imprevisible, però ambdues seleccions venen de jugar el campionat d’Europa i de situar-se en les primers cinc posicions, amb un molt bon paper i un joc físic i valent. Tenen jugadors reconeguts a nivell continental i mundial, a banda de temperament i qualitat, només cal posar-ho en pràctica. Crec que aconseguir un diploma olímpic és molt viable tant en l’equip femení com en el masculí. 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Deixa un comentari

Relacionats

Josep Codinach

Quins factors són claus per què Jofre Cullell assoleixi un bon resultat als Jocs? Aquesta és la seva primera experiència olímpica, i per tant, cal

Francesc Godoy

Quins factors són claus per què Anna Godoy assoleixi un bon resultat als Jocs? És essencial que es trobi bé i faci una bona cursa.

Marta Vilajosana

Quins factors són claus per què Sergio Garrote, Israel Rider i Christian Venge assoleixin un bon resultat als Jocs? Sens dubte, la motivació i els