Josep Codinach

Forma part de la Comissió Tècnica de la FCC i és tècnic del Centre Tecnificació de Banyoles de la FCC.

Contingut:

Quins factors són claus per què Jofre Cullell assoleixi un bon resultat als Jocs?

Aquesta és la seva primera experiència olímpica, i per tant, cal gestionar tots els nervis i l’ansietat del que suposa estar en uns Jocs. La part psicològica la porta força bé, al final tenim poc a perdre i molt a guanyar. Amb aquest aspecte controlat, la calor i les condicions meteorològiques són el que poden afectar més al seu rendiment, tant a ell com als rivals. Per solventar-ho, hem estat treballant per a que s’hi adapti ràpid un cop arribi a Tòquio. El circuit és amb força pedra i artificial, a nivell tècnic no em preocupa perquè està acostumat a tot i ha competit força en terrenys similars. A nivell físic, confiem que estarà el més afinat possible.

Quins són els principals obstacles/riscos que ha de tenir presents?

Ara mateix, tant ell com tots els esportistes han de procurar no contagiar-se de coronavirus fins que acabin la seva competició. Al mountain bike la vila olímpica és diferent a la general de Tòquio, està en una zona diferent i és més reduïda. Des del moment en què hi arribi, haurà de seguir tots els protocols, fer els àpats a la seva habitació i sortir només per assistir als entrenaments, així que confiem que no l’afecti psicològicament.

D’altra banda, pot tenir algun cop de calor o deshidratació degut a les altes temperatures, o que tingui alguna caiguda mentre entrena o competeix. Esperem que no hi hagi cap altibaix en aquests aspectes.

Quines aspiracions reals té a Tòquio?

Competeixen 38 ciclistes de mountain bike, Cullell serà el segon espanyol i confiem que estarà mitja taula cap amunt, dels 19 primers posicionats. Aconseguir una medalla seria quelcom excel·lent, encara que si mirem els rivals, n’hi ha de millor preparats o amb més experiència, és molt complicat. Un diploma, que el reben del 4t al 8è classificat, també és difícil però no exagerat, mentre que un top 10-12 és molt assequible.

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Deixa un comentari

Relacionats

Francesc Godoy

Quins factors són claus per què Anna Godoy assoleixi un bon resultat als Jocs? És essencial que es trobi bé i faci una bona cursa.

Marta Vilajosana

Quins factors són claus per què Sergio Garrote, Israel Rider i Christian Venge assoleixin un bon resultat als Jocs? Sens dubte, la motivació i els

Elisabeth Maragall

Quins factors són claus per què els dos equips assoleixin un bon resultat als Jocs? Jo vaig competir a uns Jocs Olímpics fa quasi 30