Marta Vilajosana

Tècnica de la Federació Catalana de Ciclisme i ex-ciclista olímpica a Pequín 2008

Contingut:

Quins factors són claus per què Sergio Garrote, Israel Rider i Christian Venge assoleixin un bon resultat als Jocs?

Sens dubte, la motivació i els anys de preparació que porten al darrere. Han estat anys molt durs, la suspensió dels Jocs l’estiu passat els va afectar, tant en l’àmbit físic com el psicològic, perquè mantenir la motivació per a un esdeveniment com aquest una temporada més no és fàcil, i menys quan és el somni esperat que tenies tant fixat en un moment determinat. Han hagut d’improvisar, canviar i adaptar-se ràpidament a la nova normalitat, a una altra preparació, cicles d’entrenament, modificar el treball psicològic… En el cas del Sergio Garrote, ha estat lluitant al més alt nivell els darrers tres anys, aconseguint proclamar-se subcampió del món i estant sempre entre les primeres posicions a nivell internacional. Aquesta última temporada ha estat espectacular, té un gran talent i experiència, està preparat tant físicament com psicològicament. El seu rival més perillós és l’italià Lucca Mazzone.

En el cas de Israel Rider i Christian Venge, s’han guanyat la plaça recentment, gràcies als seus bons resultats en el darrer mundial de para-ciclisme. En Venge arriba com actual campió del món, després d’estar uns anys retirat, el descans li ha anat bé, i sembla que el factor sorpresa serà la seva carta a jugar, tal com va fer al Mundial. En Rider es un ciclista molt seriós i treballador, creix poc a poc, i li van arribant els bons resultats. Recentment ha aconseguit la vuitena plaça al Mundial, i en conseqüència la seva participació als Jocs Paralímpics, més que merescuda.

Quins són els principals obstacles/riscos que han de tenir presents?

Actualment el risc principal és el coronavirus. Tot els protocols i controls que fan provoquen molt nerviosisme als esportistes i hauran de saber gestionar l’estrès i  adaptar-se, però sobretot prevenir riscos de contagis. El jet-lag també pot ser un gran enemic dels europeus, en especial quan es viatja direcció est. Hauran d’acostumar-se als nous horaris d’allà, i necessitaran uns dies d’adaptació horària, perquè l’insomni, o possibles problemes gastrointestinals derivats del jet-lag no afectin al seu rendiment esportiu.

Quines aspiracions reals tenen els ciclistes als Jocs?

En Sergio Garrote ha treballat molt dur i a consciència, té aspiracions a medalla en les dues curses en les que participa, en línia i en contrarellotge. Estem segurs que el veurem al podi. Pel que fa a Christian Venge també té possibilitats de medalla en la prova en ruta, on intervenen molts factors tàctics i d’estratègia, que haurà de saber jugar bé. En canvi en la prova contrarellotge haurà de veure si el recorregut s’adapta bé a les seves condicions de bon rodador i pot marcar un bon crono per lluitar pel podi. L’Israel Rider porta dos anys en creixement i millora constant, cada cop s’ha anat apropant més a les primeres posicions, i estem segurs que la il·lusió i motivació de la seva participació als Jocs li donarà un extra de més, si no aconsegueix medalla s’hi quedarà ben a prop.

 

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Deixa un comentari

Relacionats

Josep Codinach

Quins factors són claus per què Jofre Cullell assoleixi un bon resultat als Jocs? Aquesta és la seva primera experiència olímpica, i per tant, cal

Francesc Godoy

Quins factors són claus per què Anna Godoy assoleixi un bon resultat als Jocs? És essencial que es trobi bé i faci una bona cursa.

Elisabeth Maragall

Quins factors són claus per què els dos equips assoleixin un bon resultat als Jocs? Jo vaig competir a uns Jocs Olímpics fa quasi 30